Individuální přístup - Konzultace a posouzení vybraného topidla pro váš interiér ZDARMA.

Jak vybrat krbová kamna?

Jak vybrat krbová kamna?

Jak vybrat krbová kamna?

V široké škále krbových kamen najdete kamna nejrůznějších stylů, typů a tvarů v cenových relacích od 6 tis. do 200 tis. Jak se v tak široké nabídce orientovat a kudy vést svůj výběr tak, aby se splnily Vaše potřeby, co se výkonu, kvality, ceny i designu týká?

Krbová kamna BASELL IIPokud vybíráte kamna doslova za pár korun na vytopení místnosti nebo pokoje ve starším domku, chatě či na chalupě, určitě se vydejte po kamínkách značky ThormaJde o kamna s dlouholetou tradicí, osvědčenou kvalitou, která vás nezklamou a rozhodně nezatíží váš rodinný rozpočet. V tomto případě pro Vás budou ideální volbou Krbová kamna Basell II

Pokud hledáte klasiku, která osloví většinového zákazníka, propátrejte nabídku kamen Romotop. Tato značka je zárukou kvalitních kamen, s širokým sortimentem, co se vzhledu týká (moderní styl, barevné kachloví, kamenný obklad atd.).

 

Krbová kamna na noze AmbiFire Vela

Máte-li moderní interiér, který nechcete doslova „zabít“ nevzhlednými a neforemnými kamny, a navíc na nich neutratit valnou část rodinného rozpočtu, pak určitě doporučujeme kvalitní česká kamna značky AmbiFire. Tato značka je sice více známá po světě (svá kamna úspěšně vyváží především do Francie nebo dokonce do vzdálené Austrálie), ale vzhled jejích kamen je moderní a nadčasový a rozhodně bude skvělým doplňkem moderního trendy interiéru. Nejoblíbenějšími kamny pro moderní interiér a skvělým kompromisem mezi kvalitou a cenou jsou Krbová kamna na noze AmbiFire Vela

 

Kachlová krbová kamna Hein Catania 2Pokud jste spíše tradicionalista, který nedá dopustit na starý dobrý chalupářský styl, rozhodně projděte nabídku lety osvědčených českých kamen Hein. Jde o kachlová kamna různých výkonů, velikostí a barev. Na výběr máte ze široké škály barev a vzorů a věřte, že posezení u sálajících kachlových kamen a pohled do ohně vám tu správnou atmosféru dětství u babičky určitě navodí. Zajímáte-li se o kachlová kamna, určitě byste se měli podívat na Kachlová krbová kamna Hein Catania 2

 

Ovšem i kachlová kamna Hein nabízí řadu pro vskutku náročného zákazníka, který má moderní interiér a hledá do něj moderní krb, který v sobě nese výhody kachlů. Řešením jsou luxusní krby s velkoformátovým kachlovím v dekoru rzi, betonu, antracitově černé nebo bílé s velkou prosklenou plochou krbové vložky značky Romotop. Nespornou výhodou těchto moderních krbů je rychlá instalace, kdy krb, na který běžně čekáte spousty měsíců, vám v obýváku vyroste během pár hodin. Skvělým příkladem je například velice oblíbený krb Hein Accum.

Krbová kamna SCAN LINE 8

Pokud jste fandou moderního čistého severského stylu, rozhodně zabrousíme do skandinávie a značek, které čistotu skandinávského stylu nabízí už proto, že pochází přímo odtud. Zde rozhodně doporučujeme dánská kamna značky Heta, která v sobě nesou dlouhou tradici rodinného podniku, která zaručuje 100% důraz na kvalitu, funkčnost a design. Zajímáte-li se o tento styl, podívejte se na Krbová kamna Scan Line 8, jež jsou díky svým čistým liniím a bočnímu sklu jedny z nejoblíbenějších.

 

Krbová kamna OAK STEELSkandinávský styl podtrhují svou čistotou zpracování a především top kvalitou dánská kamna Aduro, či Wanders. Najdete tu minimalistická kamínka z řady Wanders Oak, která nenechají nikoho chladným, ale i masivnější  kamna s obkladem z mastku, který je severským fenoménem, protože v sobě dlouho drží teplo a svým typicky šedým vzhledem podtrhne interiér v moderních přírodních odstínech. Zde bychom Vám určitě doporučili Krbová kamna Oak Steel, novinku od značky Wanders.

 

Sázkou na skutečný luxus, kvalitu a design jsou precizně zpracovaná kamna od německé značky Leda. Pokud pro vás vzhled a kvalita hraje absolutní prim, kamna Leda vás osloví svou dokonalostí, elegancí a nádherně čistým pohledem do ohně. Absolutní špičkou od značky Leda jsou vysoká sloupová kamna Leda Colona. Tento dokonalý oblý solitér zaručí Vašemu interiéru naprostou jedinečnost. Pohled do nádherně hořícího ohně ostře kontrastujícího s matnou či lesklou antracitovou či naopak sněhově bílou barvou pláště vás nevyvede z údivu.

Litinová akumulační kamna COLONA

Pokud sázíte na kvalitu zpracování a osvědčené jméno, rozhodně neopomeňte prohlédnout nabídku kamen Jotul. Kvalitní litina, tradice, skvělé spalování… to vše jsou hodnoty pro značku Jotul typické a vězte, že jakýmkoliv výběrem kamen od této značky rozhodně nešlápnete vedle.

V nabídce litinových kamen však máme ještě jednoho favorita, a to belgickou značku Dovre. Najdete zde jak kamínka na chalupu, tak i zcela originální kamna netradičních tvarů se smaltovanou povrchovou úpravou. Není proto divu, že právě kamna Dovre Vintage si do svých realizací vybírají designéři moderních interiérů.  

Pokud hledáte kompromis mezi vzhledem a cenou a rozhodně nechcete jít na úkor kvality, doporučíme vám kamna od značky HS Flamingo. Najdete tu kamna klasického vzhledu, ale i kamna, která svým neotřelým designem skvěle podtrhnou moderní mladistvý interiér, aniž byste za ně utratili jmění. HS Flamingo je dlouholetá záruka kvality, která během posledním několika let oslovila vskutku neotřelým designem kamen i mladší generaci. Příkladem jsou kamna Flamingo Deluxe Senai, která v kombinaci s vestavným stojanem na dřevo skvěle doplní v dnešní době velmi populární industriální interiér.

V neposlední řadě musíme zmínit kanadská krbová kamna. Tento fenomén se stále drží na vrcholu obliby právě díky jedinečnému způsobu spalování. To umožňuje přikládat do kamen jednou za 6 a více hodin (dle velikosti topeniště) a po zbytek dne si užívat tepla, aniž byste neustále museli myslet na to, že vám vyhasne v kamnech. Z naší nabídky doporučujeme zejména kamna kanadské firmy Osburn.

Výběr krbových kamen byste určitě neměli podcenit, budete-li potřebovat s výběrem poradit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi Vám pomůžeme. 

 

Krbová kamna DOVRE VINTAGE 35